JADŁOSPIS 09.09-13.09
PONIEDZIAŁEK 09.09
Zupa ziemniaczana i wędzonym boczkiem
(skład: woda; wywar warzywny; marchew; ziemniaki; seler; pietruszka; por; masło; boczek wędzony; sól; pieprz; ziele angielskie; jogurt)-300ml
Spaghetti z sosem mięsnym
(skład: łopatka wieprzowa; makaron: mąka pszenna semolina 100% , może zawierać jajka ziemniaki; koncentrat pomidorowy 36-38% (84%),woda, sól, mąka pszenna ; pomidory: pomidory, papryka koncentrat pomidorowy, olej słonecznikowy, sól, bazylia, pieprz biały ,czosnek): cebula; olej rzepakowy; pieprz; sól; pieczarki; woda; )-300g
Kompot
(skład: woda; jabłka; cukier)-250ml
WTOREK 10.09
Zupa krupnik
(skład: woda; wywar warzywny; kasza jęczmienna; ziemniaki; marchew; seler; pietruszka; por; masło; sól; pieprz; ziele angielskie;)-300ml
Ziemniaki
(ziemniaki; koper; sól)260g
Kotlet schabowy
(skład: schab; bułka tarta :mąka pszenna, woda, drożdże, sól, olej rzepakowy ; jajka ;sól ;pieprz; ;olej)100g
Kapusta zasmażana
(skład: kapusta biała; sól; masło; )100g
Kompot
(skład: woda; owoce ; cukier)-250g
ŚRODA 11.09
Barszcz czerwony z ziemniakami
(skład : woda; wywar warzywny; buraki; ziemniaki; seler; pietruszka; marchew; por; masło; sól; ocet; majeranek; ziele angielskie; cukier; pieprz; natka pietruszki, jogurt naturalny)-300ml
Naleśniki z twarogiem, wiśniami i jogurtem
(skład: mąka pszenna ; mleko; twaróg; wiśnie ; jogurt; śmietana ; olej rzepakowy)-280g
Herbata
(skład: woda; herbata; cytryna; cukier)-250ml
CZWARTEK 12.09
Rosół z makaronem
(skład: woda; wywar warzywny; skrzydełka z kurczaka; marchew; seler; pietruszka; por; masło; sól; czosnek; pieprz; ziele angielskie; liść laurowy ; mąka pszenna semolina 100% , może zawierać jajka ) -300 ml
Ziemniaki
(ziemniaki; koper; sól)-260g
Bioderko kurze pieczone
(skład: bioderka kurze; sól; papryka słodka; czosnek; zioła )-120 g
Marchewka
(skład: marchewka ;cukier; jogurt naturalny )-100 g
Kompot
(skład: woda; owoce ; cukier)-250g
PIĄTEK 13.09
Zupa owocowa z makaronem
(skład: woda; makaron: mąka pszenna semolina 100% , może zawierać jajka; mieszanka kompotowa; jabłka; śliwki; wiśnie; woda; cukier; kisiel; mąka ziemniaczana)-300ml
Ziemniaki
(skład: woda; ziemniaki; koper; sól)-260g
Kotlet rybny
(skład: mintaj; bułka tarta :mąka pszenna, woda, drożdże, sól, olej rzepakowy ; jajka ; cebula; sól ;pieprz )-100g
Surówka z białej kapusty i ogórka kiszonego
(skład: kapusty biała, ogórki kiszone : ogórki; koper; chrzan; czosnek sól ; )-100g
Herbata
(skład: woda; herbata ;cukier)-250ml
SMACZNEGO
Alergeny podkreślone na jadłospisie
1.Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne.
2.Skorupiaki i produkty pochodne.
3.Jaja i produkty pochodne.
4.Ryby i produkty pochodne.
5.Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.
6.Soja i produkty pochodne.
7.Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
8.Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzeszki pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzechy pistacjowe, orzechy makadamia lub orzechy Queensland i produkty pochodne.
9.Seler i produkty pochodne.
10.Gorczyca i produkty pochodne.
11.Nasiona sezamu i produkty pochodne.
12.Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2.
13.Łubin i produkty pochodne.
14.Mięczaki i produkty pochodne.
Jadłospis może ulec zmianie