JADŁOSPIS 05.06-07.06

PONIEDZIAŁEK 05.06

Zupa ziemniaczana        

(skład: woda; wywar warzywny; ziemniaki; marchew; seler; pietruszka; por; masło; sól; pieprz; ziele angielskie;)300ml

Kopytka

(skład: kopytka: ziemniaki , skrobia ziemniaczana, mąka pszenna, jaja )-150 g

Gulasz wieprzowy

(skład: łopatka wieprzowa; cebula; mąka pszenna; olej rzepakowy;sól ;pieprz; czosnek ;papryka; zioła prowansalskie)210g

Ogórek kiszony

(skład: ogórek kiszony ( ogórki; koper; sól; chrzan; czosnek)-100 g

Kompot

(skład: woda/owoce/cukier )250 ml

WTOREK 06.06

Zupa pomidorowa z makaronem          

(skład : woda; wywar warzywny; koncentrat pomidorowy:  koncentrat pomidorowy 36-38% (84%),woda, sól; makaron: mąka pszenna semolina 100% , może zawierać jajka; laurowy, ziele angielskie; seler;  pietruszka; marchew; por; masło; sól: natka pietruszki)-300 ml

Ziemniaki

(ziemniaki; koper; sól)260 g

Kotlet schabowy

(skład: schab ; bułka tarta :mąka pszenna, woda, drożdże, sól, olej rzepakowy ; jajka ;sól ;pieprz; ;olej rzepakowy)100g

Surówka z białej kapusty, marchewki i koperku 

(skład: biała kapusta ;marchew; koperek; sól; kwasek; cukier ; olej rzepakowy )

Kompot

(skład: woda; owoce; cukier)-250 ml

ŚRODA 07.06

Barszcz czerwony z ziemniakami        

(skład : woda; wywar warzywny; buraki; ziemniaki; seler;  pietruszka; marchew; por; masło; sól; ocet; majeranek; ziele angielskie; cukier; pieprz; natka pietruszki, jogurt naturalny)-300 ml

Ryż z jabłkami i jogurtem

(skład: woda; ryż; sól; jabłka; jogurt naturalny; kwasek; cukier)260 g

Herbata

(skład: woda, herbata, cukier)-250ml

SMACZNEGO                                   

Alergeny podkreślone na jadłospisie

1.Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne.

2.Skorupiaki i produkty pochodne.

3.Jaja i produkty pochodne.

4.Ryby i produkty pochodne.

5.Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.

6.Soja i produkty pochodne.

7.Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).

8.Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzeszki pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzechy pistacjowe, orzechy makadamia lub orzechy Queensland i produkty pochodne.

9.Seler i produkty pochodne.

10.Gorczyca i produkty pochodne.

11.Nasiona sezamu i produkty pochodne.

12.Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2.

13.Łubin i produkty pochodne.

14.Mięczaki i produkty pochodne.

Jadłospis może ulec zmianie

Back to top