JADŁOSPIS     22.04-26.04

PONIEDZIAŁEK

Barszcz biały z ziemniakami

(skład : woda; wywar warzywny; żur; ziemniaki; por; marchew; seler; pietruszka; masło; sól; pieprz)-300ml

Ziemniaki

(ziemniaki; koper; sól)260g

Gulasz wieprzowy  

(skład: łopatka wieprzowa; olej; woda; sól; pieprz; czosnek; mąka pszenna )ok. 160g

Kapusta czerwona na ciepło

(skład: kapusta czerwona ; woda; ocet; sól; pieprz; masło ; mąka pszenna)100g

Kompot

(skład: woda; owoce ; cukier)-250g

 

WTOREK

Rosół z makaronem        

(skład: woda; wywar warzywny; skrzydełka z kurczaka; marchew; seler; pietruszka; por; masło; sól; czosnek; pieprz; ziele angielskie; liść laurowy ; mąka pszenna semolina 100% , może zawierać jajka ) -300 ml

Ziemniaki

(ziemniaki; koper; sól)-260g

Bioderko kurze pieczone

(skład: bioderka kurze; sól; papryka słodka; czosnek; zioła )-120 g

Marchewka 

(skład: marchewka ;cukier; jogurt naturalny  )-100 g

Kompot

(skład: woda; owoce ; cukier)-250g

 

ŚRODA

Kapuśniak z kiszonej kapusty z ziemniakami        

(skład: woda; wywar warzywny; kapusta kiszona; marchew; ziemniaki; seler; pietruszka; por; masło; sól; pieprz; ziele angielskie;)-300ml

Pierogi z twarogiem i jogurtem

(skład: pierogi z mąki pszennej z nadzieniem z twarogowym;  jogurt)

Herbata

(skład: woda; herbata ;cukier)-250ml

 

CZWARTEK   

Zupa brukwiowa z ziemniakami          

(skład woda; wywar warzywny; brukiew; liść laurowy, ziele angielskie; seler;  pietruszka; marchew; por; masło; jogurt naturalny, sól)300ml

Ziemniaki

(skład: woda; ziemniaki; koper; sól)-260g

Gołąbki w sosie pomidorowym

(skład: łopatka wieprzowa; kapusta biła; ryż; jajka; koper; koncentrat pomidorowy:{ koncentrat pomidorowy 36-38% (84%),woda, sól} ; mąka pszenna; sól; pieprz; papryka; jogurt naturalny)-120g

Kompot

(skład: woda; owoce ; cukier)-250g

 

PIĄTEK

Zupa owocowa z makaronem

(skład: woda; makaron: mąka pszenna semolina 100% , może zawierać jajka; mieszanka kompotowa; jabłka; śliwki; wiśnie; woda; cukier; kisiel; mąka ziemniaczana)-300ml

Ziemniaki

(skład: woda; ziemniaki; koper; sól)260g

Kotlet rybny w warzywach

(skład: mintaj; bułka tarta :mąka pszenna, woda, drożdże, sól, olej rzepakowy ; jajka ; cebula; marchew, seler, pietruszka , por sól ;pieprz )-100g

Herbata

(skład: woda; herbata ; cukier)-250 ml

SMACZNEGO                                   

Alergeny podkreślone na jadłospisie

1.Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne.

2.Skorupiaki i produkty pochodne.

3.Jaja i produkty pochodne.

4.Ryby i produkty pochodne.

5.Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.

6.Soja i produkty pochodne.

7.Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).

8.Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzeszki pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzechy pistacjowe, orzechy makadamia lub orzechy Queensland i produkty pochodne.

9.Seler i produkty pochodne.

10.Gorczyca i produkty pochodne.

11.Nasiona sezamu i produkty pochodne.

12.Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2.

13.Łubin i produkty pochodne.

14.Mięczaki i produkty pochodne.

Jadłospis może ulec zmianie

Back to top