JADŁOSPIS 27.11- 01.12
PONIEDZIAŁEK
Kapuśniak z kiszonej kapusty z ziemniakami
(skład: woda; wywar warzywny; kapusta kiszona; marchew; ziemniaki; seler; pietruszka; por; masło; sól; pieprz; ziele angielskie;)-300ml
Placki ziemniaczane z sosem pieczarkowym
(skład: ziemniaki; mąka pszenna; jajka; śmietana; jogurt naturalny; pieprz sól)-250g
Kompot
(skład: woda; owoce; cukier)250ml
WTOREK
Zupa krupnik
(skład: woda; wywar warzywny; kasza jęczmienna; ziemniaki; marchew; seler; pietruszka; por; masło; sól; pieprz; ziele angielskie;)-300ml Ziemniaki
(ziemniaki; koper; sól)-260g
Kotlet schabowy
(skład: schab ; bułka tarta :mąka pszenna, woda, drożdże, sól, olej rzepakowy ; jajka ;sól ;pieprz; ;olej rzepakowy)100g
Kapusta czerwona na ciepło
(skład: kapusta czerwona ; woda; ocet; sól; pieprz; masło ; mąka pszenna)100g
Kompot
(skład: woda; owoce ; cukier)-250g
ŚRODA
Zupa marchwianka
(skład: woda; wywar warzywny; marchew; ziemniaki; seler; pietruszka; mąka pszenna; masło; sól; pieprz; jogurt)300ml
Liść laurowy ; mąka pszenna semolina 100% , może zawierać jajka ) -300 ml
Makaron z brokułami i piersią kurzą
(skład: makaron: mąka pszenna semolina 100% , może zawierać jajka; pierś z kurczaka; brokuł; sól; jogurt, masło)
Kisiel
(skład: woda; kisiel ;cukier)
CZWARTEK
Zupa węgierska
(skład : woda; wywar warzywny; kiełbasa; koncentrat pomidorowy: koncentrat pomidorowy 36-38% (84%),woda, sól;
pomidory w puszcze; por; marchew; seler; pietruszka; masło; sól; pieprz)-300ml
Ziemniaki
(skład: woda; ziemniaki; koper; sól)260g
Pulpety wieprzowe w pomidorowym sosie
(skład: łopatka wieprzowa; bułka tarta :mąka pszenna, woda, drożdże, sól, olej rzepakowy ; ; koncentrat pomidorowy { koncentrat pomidorowy 36-38% (84%),woda, sól cebula; sól ;pieprz; czosnek ;papryka; olej; woda; mąka pszenna)130g
Marchewka z selerem
(skład: marchewka ; seler; cukier; jogurt naturalny )-100 g
Kompot
(skład: woda; owoce; cukier)250ml
PIĄTEK
Zupa owocowa z makaronem
(skład: woda; makaron: mąka pszenna semolina 100% , może zawierać jajka; mieszanka kompotowa; jabłka; śliwki; wiśnie; woda; cukier; kisiel; mąka ziemniaczana)-300ml
Ziemniaki
(skład: woda; ziemniaki; koper; sól)260g
Paluszki rybne
(skład: filet z mintaja; panier sypki :mąka pszenna, drożdże, przyprawy, sól ; woda; olej słonecznikowy; mąka pszenna; skrobia ziemniaczana; sól; może zawierać śladowe ilości mięczaków ; olej rzepakowy) 150g
Kompot
(skład: woda; owoce; cukier)250ml
Surówka z kiszonej kapusty
(skład: kapusta kiszona: kapusta biała, marchew, sól )-100g
Kompot
(skład: woda; owoce; cukier)-250 ml
SMACZNEGO
Alergeny podkreślone na jadłospisie
1.Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne.
2.Skorupiaki i produkty pochodne.
3.Jaja i produkty pochodne.
4.Ryby i produkty pochodne.
5.Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.
6.Soja i produkty pochodne.
7.Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
8.Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzeszki pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzechy pistacjowe, orzechy makadamia lub orzechy Queensland i produkty pochodne.
9.Seler i produkty pochodne.
10.Gorczyca i produkty pochodne.
11.Nasiona sezamu i produkty pochodne.
12.Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2.
13.Łubin i produkty pochodne.
14.Mięczaki i produkty pochodne.
Jadłospis może ulec zmianie