JADŁOSPIS 30.01-03.02
PONIEDZIAŁEK
Żurek z ziemniakami i jajkiem
(skład: woda; wywar warzywny; żurek; ziemniaki; jajka: marchew; seler; pietruszka; por; masło; sól; pieprz; ziele angielskie;)-300 ml
Kopytka z kiełbasą i cebulą
(skład: kopytka: ziemniaki , skrobia ziemniaczana, mąka pszenna, jaja ; kiełbasa; cebula; sól; olej rzepakowy;)-350 g
Kompot
(skład: woda/owoce/cukier )250m
WTOREK
Zupa pieczarkowa z makaronem
(skład woda; wywar warzywny; pieczarki; makaron: mąka pszenna semolina 100% , może zawierać jajka; liść laurowy, ziele angielskie; seler; pietruszka; marchew; por; masło; jogurt naturalny, sól) - 300ml
Ziemniaki
(ziemniaki; koper; sól)260g
Gulasz wieprzowy z warzywami
(skład: łopatka wieprzowa; bukiet warzyw: kalafior; brokuł, marchew, seler, pietruszka, por,cebula; mąka pszenna; olej rzepakowy;
sól ;pieprz; czosnek ;papryka; zioła prowansalskie)210g
Kompot
(skład: woda; owoce; cukier)250ml
ŚRODA
Zupa pomidorowa z makaronem
(skład : woda; wywar warzywny; koncentrat pomidorowy: koncentrat pomidorowy 36-38% (84%),woda, sól; makaron: mąka pszenna semolina 100% , może zawierać jajka; laurowy, ziele angielskie; seler; pietruszka; marchew; por; masło; sól: natka pietruszki)-300ml
Ziemniaki
(ziemniaki; koper; sól)260g
Kotlet z piersi kurzej
(skład: piersi kurze ; bułka tarta :mąka pszenna, woda, drożdże, sól, olej rzepakowy ; jajka ;sól ;pieprz; ;olej rzepakowy)100g
Surówka z buraków
(skład: buraki; sól; kwasek; cukier,cebula )
Kompot
(skład: woda; owoce; cukier)-250 ml
CZWARTEK
Grochówka
(skład : woda; wywar warzywny; groch; ziemniaki; seler; pietruszka; marchew; por; masło; sól; majeranek; ziele angielskie; cukier; pieprz;)-300ml
Ryż z jabłkami i jogurtem
(skład: woda; ryż; sól; jabłka; jogurt naturalny; kwasek; cukier)260g
Herbata
(skład: woda, herbata, cukier)-250ml
PIĄTEK
Zupa dyniowa
(skład: woda; wywar warzywny; dynia; marchew; ziemniaki; seler; pietruszka; por; masło; sól; czosnek; pieprz; ziele angielskie;
Liść laurowy ; mąka pszenna)-300 ml
Ziemniaki
(skład: woda; ziemniaki; koper; sól)260g
Filet z mintaja
(skład: mintaj ; tarta :mąka pszenna, woda, drożdże, sól, olej rzepakowy: mąka pszenna, sól, pieprz; olej rzepakowy ; jajka ; )-100g
Surówka z kiszonej kapusty
(skład: kapusta kiszona: kapusta biała, marchew, sól )-100g
Kompot
(skład: woda; owoce; cukier)-250 ml
SMACZNEGO Jadłospis może ulec zmianie
Alergeny podkreślone na jadłospisie
1.Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne.
2.Skorupiaki i produkty pochodne.
3.Jaja i produkty pochodne.
4.Ryby i produkty pochodne.
5.Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.
6.Soja i produkty pochodne.
7.Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
8.Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzeszki pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzechy pistacjowe, orzechy makadamia lub orzechy Queensland i produkty pochodne.
9.Seler i produkty pochodne.
10.Gorczyca i produkty pochodne.
11.Nasiona sezamu i produkty pochodne.
12.Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2.
13.Łubin i produkty pochodne.
14.Mięczaki i produkty pochodne.
Jadłospis może ulec zmianie