JADŁOSPIS     09.09-13.09

PONIEDZIAŁEK  09.09

Zupa ziemniaczana i wędzonym boczkiem  

(skład: woda; wywar warzywny; marchew; ziemniaki; seler; pietruszka; por; masło; boczek wędzony; sól; pieprz; ziele angielskie; jogurt)-300ml

Spaghetti z sosem mięsnym

(skład: łopatka wieprzowa; makaron: mąka pszenna semolina 100% , może zawierać jajka ziemniaki; koncentrat pomidorowy 36-38% (84%),woda, sól, mąka pszenna ; pomidory: pomidory, papryka koncentrat pomidorowy, olej słonecznikowy, sól, bazylia, pieprz biały ,czosnek): cebula; olej rzepakowy; pieprz; sól; pieczarki; woda; )-300g

Kompot

(skład: woda; jabłka; cukier)-250ml

WTOREK 10.09   

Zupa krupnik        

(skład: woda; wywar warzywny; kasza jęczmienna; ziemniaki; marchew;  seler; pietruszka; por; masło; sól; pieprz; ziele angielskie;)-300ml

Ziemniaki

(ziemniaki; koper; sól)260g

Kotlet schabowy

(skład: schab; bułka tarta :mąka pszenna, woda, drożdże, sól, olej rzepakowy ; jajka ;sól ;pieprz; ;olej)100g

Kapusta zasmażana

(skład: kapusta biała; sól; masło;  )100g

Kompot

(skład: woda; owoce ; cukier)-250g

ŚRODA  11.09

Barszcz czerwony z ziemniakami        

(skład : woda; wywar warzywny; buraki; ziemniaki; seler;  pietruszka; marchew; por; masło; sól; ocet; majeranek; ziele angielskie; cukier; pieprz; natka pietruszki, jogurt naturalny)-300ml

Naleśniki z twarogiem, wiśniami i jogurtem

(skład: mąka pszenna ; mleko; twaróg; wiśnie ; jogurt; śmietana ; olej rzepakowy)-280g

Herbata

(skład: woda; herbata; cytryna; cukier)-250ml             

CZWARTEK 12.09

Rosół z makaronem        

(skład: woda; wywar warzywny; skrzydełka z kurczaka; marchew; seler; pietruszka; por; masło; sól; czosnek; pieprz; ziele angielskie; liść laurowy ; mąka pszenna semolina 100% , może zawierać jajka ) -300 ml

Ziemniaki

(ziemniaki; koper; sól)-260g

Bioderko kurze pieczone

(skład: bioderka kurze; sól; papryka słodka; czosnek; zioła )-120 g

Marchewka 

(skład: marchewka ;cukier; jogurt naturalny  )-100 g

Kompot

(skład: woda; owoce ; cukier)-250g

 

PIĄTEK 13.09

Zupa owocowa z makaronem

(skład: woda; makaron: mąka pszenna semolina 100% , może zawierać jajka; mieszanka kompotowa; jabłka; śliwki; wiśnie; woda; cukier; kisiel; mąka ziemniaczana)-300ml

Ziemniaki

(skład: woda; ziemniaki; koper; sól)-260g

Kotlet rybny

(skład: mintaj; bułka tarta :mąka pszenna, woda, drożdże, sól, olej rzepakowy ; jajka ; cebula; sól ;pieprz )-100g

Surówka z białej kapusty i ogórka kiszonego

(skład: kapusty biała, ogórki kiszone : ogórki; koper; chrzan; czosnek sól ; )-100g

Herbata

(skład: woda; herbata ;cukier)-250ml      

SMACZNEGO                                   

Alergeny podkreślone na jadłospisie

1.Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne.

2.Skorupiaki i produkty pochodne.

3.Jaja i produkty pochodne.

4.Ryby i produkty pochodne.

5.Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.

6.Soja i produkty pochodne.

7.Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).

8.Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzeszki pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzechy pistacjowe, orzechy makadamia lub orzechy Queensland i produkty pochodne.

9.Seler i produkty pochodne.

10.Gorczyca i produkty pochodne.

11.Nasiona sezamu i produkty pochodne.

12.Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2.

13.Łubin i produkty pochodne.

14.Mięczaki i produkty pochodne.

Jadłospis może ulec zmianie

Back to top