JADŁOSPIS    30.01-03.02

PONIEDZIAŁEK

Żurek z ziemniakami i jajkiem

(skład: woda; wywar warzywny; żurek; ziemniaki; jajka: marchew; seler; pietruszka; por; masło; sól; pieprz; ziele angielskie;)-300 ml

Kopytka z kiełbasą i cebulą

(skład: kopytka: ziemniaki , skrobia ziemniaczana, mąka pszenna, jaja ; kiełbasa; cebula; sól; olej rzepakowy;)-350 g

Kompot

(skład: woda/owoce/cukier )250m

WTOREK

Zupa pieczarkowa z makaronem         

(skład woda; wywar warzywny; pieczarki; makaron: mąka pszenna semolina 100% , może zawierać jajka; liść laurowy, ziele angielskie; seler;  pietruszka; marchew; por; masło; jogurt naturalny, sól) - 300ml

Ziemniaki

(ziemniaki; koper; sól)260g

Gulasz wieprzowy z warzywami

(skład: łopatka wieprzowa; bukiet warzyw: kalafior; brokuł, marchew, seler, pietruszka, por,cebula; mąka pszenna; olej rzepakowy;

sól ;pieprz; czosnek ;papryka; zioła prowansalskie)210g

Kompot

(skład: woda; owoce; cukier)250ml

ŚRODA

Zupa pomidorowa z makaronem          

(skład : woda; wywar warzywny; koncentrat pomidorowy:  koncentrat pomidorowy 36-38% (84%),woda, sól; makaron: mąka pszenna semolina 100% , może zawierać jajka; laurowy, ziele angielskie; seler;  pietruszka; marchew; por; masło; sól: natka pietruszki)-300ml

Ziemniaki

(ziemniaki; koper; sól)260g

Kotlet z piersi kurzej

(skład: piersi kurze ; bułka tarta :mąka pszenna, woda, drożdże, sól, olej rzepakowy ; jajka ;sól ;pieprz; ;olej rzepakowy)100g

Surówka z buraków   

(skład: buraki; sól; kwasek; cukier,cebula )

Kompot

(skład: woda; owoce; cukier)-250 ml

CZWARTEK   

Grochówka  

(skład : woda; wywar warzywny; groch; ziemniaki; seler; pietruszka; marchew; por; masło; sól; majeranek; ziele angielskie; cukier; pieprz;)-300ml

Ryż z jabłkami i jogurtem

(skład: woda; ryż; sól; jabłka; jogurt naturalny; kwasek; cukier)260g

Herbata

(skład: woda, herbata, cukier)-250ml

PIĄTEK

Zupa dyniowa       

(skład: woda; wywar warzywny; dynia; marchew; ziemniaki; seler; pietruszka; por; masło; sól; czosnek; pieprz; ziele angielskie;

Liść laurowy ; mąka pszenna)-300 ml

Ziemniaki

(skład: woda; ziemniaki; koper; sól)260g

Filet z mintaja 

(skład: mintaj ; tarta :mąka pszenna, woda, drożdże, sól, olej rzepakowy: mąka pszenna, sól, pieprz; olej rzepakowy ; jajka ; )-100g

Surówka z kiszonej kapusty

(skład: kapusta kiszona: kapusta biała, marchew, sól )-100g

Kompot

(skład: woda; owoce; cukier)-250 ml


SMACZNEGO                                   
Jadłospis może ulec zmianie

Alergeny podkreślone na jadłospisie

1.Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne.

2.Skorupiaki i produkty pochodne.

3.Jaja i produkty pochodne.

4.Ryby i produkty pochodne.

5.Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.

6.Soja i produkty pochodne.

7.Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).

8.Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzeszki pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzechy pistacjowe, orzechy makadamia lub orzechy Queensland i produkty pochodne.

9.Seler i produkty pochodne.

10.Gorczyca i produkty pochodne.

11.Nasiona sezamu i produkty pochodne.

12.Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2.

13.Łubin i produkty pochodne.

14.Mięczaki i produkty pochodne.

 

Jadłospis może ulec zmianie

 

 

Back to top