JADŁOSPIS  13.01 – 17.01

PONIEDZIAŁEK  13.01

Zupa ziemniaczana        

(skład: woda; wywar warzywny; marchew; ziemniaki; seler; pietruszka; por; masło; sól; pieprz; ziele angielskie; jogurt)-300ml

Spaghetti z sosem mięsnym

(skład: łopatka wieprzowa; makaron: mąka pszenna semolina 100% , może zawierać jajka ziemniaki; koncentrat pomidorowy 36-38% (84%),woda, sól, mąka pszenna ; pomidory: pomidory, papryka koncentrat pomidorowy, olej słonecznikowy, sól, bazylia, pieprz biały ,czosnek): cebula; olej rzepakowy; pieprz; sól; pieczarki; woda; )-300g

Kompot

(skład: woda; jabłka; cukier)-250ml

WTOREK 14.01   

Zupa pomidorowa z makaronem   

(skład : woda; wywar warzywny; koncentrat pomidorowy:  (koncentrat pomidorowy 36-38% (84%),woda, sól) ;

makaron (mąka pszenna semolina 100% , może zawierać jajka); laurowy, ziele angielskie; seler;  pietruszka; marchew; por; masło; sól: natka pietruszki)-300ml

Ziemniaki

(ziemniaki; koper; sól)260g

Kotlet schabowy

(skład: schab; bułka tarta :mąka pszenna, woda, drożdże, sól, olej rzepakowy ; jajka ;sól ;pieprz; ;olej)100g

Surówka z buraczków

(skład: buraki; sól; kwasek; cukier )

Kompot

(skład: woda; owoce ; cukier)-250g

ŚRODA  15.01

Zupa ogórkowa    

(skład: woda; wywar warzywny; ogórki kiszone: ogórki ,koper, czosnek, chrzan, sól;  marchew; ziemniaki; seler; pietruszka; por; masło; sól; pieprz; ziele angielskie; jogurt naturalny)-300ml

Naleśniki z twarogiem i śmietaną z jogurtem

(skład: mąka pszenna ; mleko; twaróg; jogurt; śmietana ; olej rzepakowy)-280g

Herbata

(skład: woda; herbata; cytryna; cukier)-250ml             

CZWARTEK 16.01

Barszcz czerwony z ziemniakami        

(skład : woda; wywar warzywny; buraki; ziemniaki; seler;  pietruszka; marchew; por; masło; sól; ocet; majeranek; ziele angielskie; cukier; pieprz; natka pietruszki, jogurt naturalny)-300ml

 (ziemniaki; koper; sól)-260g

Kasza

(skład: kasza jęczmienna; woda; sól)90g

Gulasz z warzywami

(skład: łopatka wieprzowa; bukiet warzyw: kalafior; brokuł, marchew, seler, pietruszka, por,cebula; mąka pszenna; olej rzepakowy;

sól ;pieprz; czosnek ;papryka; zioła prowansalskie)210g

Kompot

(skład: woda/śliwki/cukier )250ml

 

PIĄTEK 17.01

Zupa fasolowa w pomidorach

(skład : woda; wywar warzywny; fasola Jaś; koncentrat pomidorowy: koncentrat pomidorowy 36-38% (84%),woda, sól; ziemniaki; jajka; por; marchew; seler; pietruszka; masło; sól; pieprz)-300ml

Ziemniaki

(skład: woda; ziemniaki; koper; sól)260g

Paluszki rybne

(skład: filet z mintaja; panier sypki :mąka pszenna, drożdże, przyprawy, sól ; woda; olej słonecznikowy; mąka pszenna; skrobia ziemniaczana; sól; może zawierać śladowe ilości mięczaków ; olej rzepakowy) 150g

Surówka z kiszonej kapusty 

(skład: kapusta kiszona: kapusta biała, marchew, sól )-100g

Kompot

(skład: woda; owoce ; cukier)-250g

 

                   

SMACZNEGO                                     



Jadłospis może ulec zmianie

Alergeny podkreślone na jadłospisie

1.Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne.

2.Skorupiaki i produkty pochodne.

3.Jaja i produkty pochodne.

4.Ryby i produkty pochodne.

5.Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.

6.Soja i produkty pochodne.

7.Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).

8.Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzeszki pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzechy pistacjowe, orzechy makadamia lub orzechy Queensland i produkty pochodne.

9.Seler i produkty pochodne.

10.Gorczyca i produkty pochodne.

11.Nasiona sezamu i produkty pochodne.

12.Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2.

13.Łubin i produkty pochodne.

14.Mięczaki i produkty pochodne.

Back to top