JADŁOSPIS 05.06-07.06
PONIEDZIAŁEK 05.06
Zupa ziemniaczana
(skład: woda; wywar warzywny; ziemniaki; marchew; seler; pietruszka; por; masło; sól; pieprz; ziele angielskie;)300ml
Kopytka
(skład: kopytka: ziemniaki , skrobia ziemniaczana, mąka pszenna, jaja )-150 g
Gulasz wieprzowy
(skład: łopatka wieprzowa; cebula; mąka pszenna; olej rzepakowy;sól ;pieprz; czosnek ;papryka; zioła prowansalskie)210g
Ogórek kiszony
(skład: ogórek kiszony ( ogórki; koper; sól; chrzan; czosnek)-100 g
Kompot
(skład: woda/owoce/cukier )250 ml
WTOREK 06.06
Zupa pomidorowa z makaronem
(skład : woda; wywar warzywny; koncentrat pomidorowy: koncentrat pomidorowy 36-38% (84%),woda, sól; makaron: mąka pszenna semolina 100% , może zawierać jajka; laurowy, ziele angielskie; seler; pietruszka; marchew; por; masło; sól: natka pietruszki)-300 ml
Ziemniaki
(ziemniaki; koper; sól)260 g
Kotlet schabowy
(skład: schab ; bułka tarta :mąka pszenna, woda, drożdże, sól, olej rzepakowy ; jajka ;sól ;pieprz; ;olej rzepakowy)100g
Surówka z białej kapusty, marchewki i koperku
(skład: biała kapusta ;marchew; koperek; sól; kwasek; cukier ; olej rzepakowy )
Kompot
(skład: woda; owoce; cukier)-250 ml
ŚRODA 07.06
Barszcz czerwony z ziemniakami
(skład : woda; wywar warzywny; buraki; ziemniaki; seler; pietruszka; marchew; por; masło; sól; ocet; majeranek; ziele angielskie; cukier; pieprz; natka pietruszki, jogurt naturalny)-300 ml
Ryż z jabłkami i jogurtem
(skład: woda; ryż; sól; jabłka; jogurt naturalny; kwasek; cukier)260 g
Herbata
(skład: woda, herbata, cukier)-250ml
SMACZNEGO
Alergeny podkreślone na jadłospisie
1.Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne.
2.Skorupiaki i produkty pochodne.
3.Jaja i produkty pochodne.
4.Ryby i produkty pochodne.
5.Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.
6.Soja i produkty pochodne.
7.Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
8.Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzeszki pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzechy pistacjowe, orzechy makadamia lub orzechy Queensland i produkty pochodne.
9.Seler i produkty pochodne.
10.Gorczyca i produkty pochodne.
11.Nasiona sezamu i produkty pochodne.
12.Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2.
13.Łubin i produkty pochodne.
14.Mięczaki i produkty pochodne.
Jadłospis może ulec zmianie