JADŁOSPIS     29.04-30.04

PONIEDZIAŁEK

Zupa jarzynowa

(skład: woda; wywar warzywny; ziemniaki; mieszanka warzywna; marchew; seler; pietruszka; masło; sól; pieprz; mąka pszenna; jogurt naturalny )-300 ml

Ziemniaki

(skład: ziemniaki; koper; sól)-260 g

Pulpety wieprzowe w pomidorowym sosie 

(skład: łopatka wieprzowa; bułka tarta :mąka pszenna, woda, drożdże, sól, olej rzepakowy ; ; koncentrat pomidorowy { koncentrat pomidorowy 36-38% (84%),woda, sól cebula; sól ;pieprz; czosnek ;papryka; olej; woda; mąka pszenna)130g

Buraczki zasmażane

(skład: buraki; ocet; masło; mąka pszenna; sól; cukier )100g

Kompot

(skład: woda/owoce/cukier )250ml

WTOREK

Zupa ziemniaczana

(skład: woda; wywar warzywny; marchew; ziemniaki; seler; pietruszka; por; masło; sól; pieprz; ziele angielskie; jogurt)-300ml

Bigos (skład: kapusta; kiszona: kapusta kiszona, marchew, sól, liść laurowy cebula; kiełbasa;łopatka wieprzowa; mąka pszenna; olej; pieprz; sól; koperek ;woda )-280g

Herbata

(skład: woda; herbata ;cukier: cytryna)250 ml   

Bułka grahamka   

 

SMACZNEGO                                   

Alergeny podkreślone na jadłospisie

1.Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne.

2.Skorupiaki i produkty pochodne.

3.Jaja i produkty pochodne.

4.Ryby i produkty pochodne.

5.Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.

6.Soja i produkty pochodne.

7.Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).

8.Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzeszki pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzechy pistacjowe, orzechy makadamia lub orzechy Queensland i produkty pochodne.

9.Seler i produkty pochodne.

10.Gorczyca i produkty pochodne.

11.Nasiona sezamu i produkty pochodne.

12.Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2.

13.Łubin i produkty pochodne.

14.Mięczaki i produkty pochodne.

Jadłospis może ulec zmianie

Back to top