JADŁOSPIS 29.04-30.04
PONIEDZIAŁEK
Zupa jarzynowa
(skład: woda; wywar warzywny; ziemniaki; mieszanka warzywna; marchew; seler; pietruszka; masło; sól; pieprz; mąka pszenna; jogurt naturalny )-300 ml
Ziemniaki
(skład: ziemniaki; koper; sól)-260 g
Pulpety wieprzowe w pomidorowym sosie
(skład: łopatka wieprzowa; bułka tarta :mąka pszenna, woda, drożdże, sól, olej rzepakowy ; ; koncentrat pomidorowy { koncentrat pomidorowy 36-38% (84%),woda, sól cebula; sól ;pieprz; czosnek ;papryka; olej; woda; mąka pszenna)130g
Buraczki zasmażane
(skład: buraki; ocet; masło; mąka pszenna; sól; cukier )100g
Kompot
(skład: woda/owoce/cukier )250ml
WTOREK
Zupa ziemniaczana
(skład: woda; wywar warzywny; marchew; ziemniaki; seler; pietruszka; por; masło; sól; pieprz; ziele angielskie; jogurt)-300ml
Bigos (skład: kapusta; kiszona: kapusta kiszona, marchew, sól, liść laurowy cebula; kiełbasa;łopatka wieprzowa; mąka pszenna; olej; pieprz; sól; koperek ;woda )-280g
Herbata
(skład: woda; herbata ;cukier: cytryna)250 ml
Bułka grahamka
SMACZNEGO
Alergeny podkreślone na jadłospisie
1.Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne.
2.Skorupiaki i produkty pochodne.
3.Jaja i produkty pochodne.
4.Ryby i produkty pochodne.
5.Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.
6.Soja i produkty pochodne.
7.Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
8.Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzeszki pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzechy pistacjowe, orzechy makadamia lub orzechy Queensland i produkty pochodne.
9.Seler i produkty pochodne.
10.Gorczyca i produkty pochodne.
11.Nasiona sezamu i produkty pochodne.
12.Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2.
13.Łubin i produkty pochodne.
14.Mięczaki i produkty pochodne.
Jadłospis może ulec zmianie